KOSZYK JEST
PUSTY

Złota Kapusta Kiszona 850g

CENA: 14,00 PLN
Czas wysyłki : 5 dni roboczych
szt.

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Złota Kapusta Kiszona z kurkumą i imbirem Polska Olejarnia
Złota Kapusta Kiszona z kurkumą i imbirem Polska Olejarnia
Opis przedmiotu

Złota kapusta kiszona z kurkumą i imbirem

Oto pełna probiotyków i witamin złota kapusta kiszona z kurkumą i imbirem.

Jest idealnym, szybkim, gotowym dodatkiem do każdego dania oraz dzielnym składnikiem Twoich kulinarnych podbojów.

Złota kapusta kiszona z imbirem i kurkumą

 

Smakuje wyśmienicie zarówno na surowo w postaci surówki

(my wyjadamy prosto ze słoika...), ale także jako dodatek do

potraw (bigos, pierogi, krokiety czy kapuśniak to nie te same

dania!).

 

Złota kapusta kiszona i jej supermoce

  • wzmacnia odporność
  • oczyszcza organizm z toksyn i wolnych rodników
  • poprawia florę bakteryjną jelit
  • działa antynowotworowo
  • jest źródłem witaminy C, U i witamin z grupy B
  • zawiera dużo błonnika pokarmowego i kwasu foliowego

 

Kapusta kiszona z sercem skład:

  • kapusta
  • marchew
  • kurkuma
  • imbir
  • czosnek
  • sól kłodawska

 

Moc i siła dobrej jakości składników:

 

  • kapusta to dość niedoceniane warzywo, którego dietetyczne i lecznicze właściwości znali już starożytni rzymianie. Jest kompleksowym źródłem witamin - zawiera wielkie ilości witaminy C, witamin z grupy B i U. Znajdziemy w niej dużo błonnika, potasu, wapnia, żalaza i kwasu foliowego. Działa antynowotworowo (rak piersi, okrężnicy, płóc), dzięki takim związkom jak indolo-3-karbinol, izotiocyjaninę oraz sulforan. Oczyszcza z toksyn i wzmacnia układ odpornościowy.
  • marchew
  • imbir
  • kurkuma
  • czosnek
  • sól kłodawska jest wydobywana oczywiście w Kłodawie (gdzie w roku 1949 powstała umożliwiająca wydobycie na szeroką skalę kopalnia) jest z jednej strony minerałem o wysokiej czystości, a z drugiej niezwykle bogatym w popularne pierwiastki życia.

 

Supermoc kiszenia

W dzisiejszych czasach wiele produktów dostępnych w marketach jest wysokoprzetworzonych, poddanych obróbce termicznej przez co niestety większość witamin i dobrych właściwości warzyw czy owoców zostaje utracona. Żeby tego uniknąć i skorzystać z bogactwa witamin w nich zawartego możemy jeść je na surowo, jednak nie wszystkie nam w tej formie smakują (burak, kalafior). Za to po ukiszeniu ich smak się zmienia i są dużo smaczniejsze (czasami zaskakująco - cebula, oliwki), a co więcej ich okres przydatności do spożycia znacząco wzrasta. Masz nadmiar warzyw i wiesz, że wszystkich nie zjesz? Ukiś!
Co najważniejsze - podczas kiszenia odbywa się wspaniały proces fermentacji, który zamienia cukier zawarty w warzywach i owocach na kwas mlekowy - to on jest tutaj bohaterem i sprawcą całego zamieszania. Dzięki temu zawartość cukru, a zarazem indeks glikemiczny warzyw spada i wzrasta zawartość błonnika, o który trudno w codziennym pożywieniu. Również dzięki temu procesowi pojawia się w kiszonkach ogrom bakterii probiotycznych, które odbudowują florę bakteryjną jelit, a to właśnie one są fundamentem naszego układu odpornościowego i w nich zaczynają się choroby.

Warto o nie dbać!

 

 

To nie są zwykłe kiszonki.

Zamów, skosztuj, poczuj się zdrowo.

 

Wskazówki:

  • Seria: Zgodne z Dietą Dr Ewy Dąbrowskiej
  • Opakowanie: Szkło
  • Pojemność: 850g
  • Temperatura przechowywania: 0-10°C
  • Termin przydatności do spożycia: 4 miesiące

Kiszonki dostępne w naszym sklepie otrzymały Certyfikat Instytutu Promocji Zdrowia Dr Ewy Dąbrowskiej. 

Oznacza to, że produkty oznaczone znakiem Instytutu są rekomendowane i zgodne z dietą.

 

Zakwasy i kiszonki do diety Dr. Dąbrowskiej

Opinie klientów
Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

Polecane produkty

6
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl