+48784850850
sklep@polskaolejarnia.plPyłek kwiatowy pszczeli
Pyłek kwiatowy - bomba witaminowa
Jeżeli mielibyśmy wytypować naturalną multiwitaminę, która wesprze wszystkie funkcje organizmu, doda energii i wzmocni odporność, wybralibyśmy pyłek kwiatowy.
Pyłek posiada mnóstwo dobrze przyswajalnych witamin (A, witaminy z grupy B, C, D, E i PP),
minerałów (magnez, wapń, cynk, potas, fosfor, sód i żelazo),
aminokwasy, kwasy tłuszczowe oraz cukry proste, które stanowią paliwo dla naszego organizmu.
Aby skorzystać ze wszystkich dobroczynnych właściwości pyłku pszczelego, zalecane jest jego regularne stosowanie.
Oprócz wzmocnienia organizmu, pomaga on w walce z anemią,
działa odtruwająco oczyszczając organizm ze szkodliwych substancji i wspiera naturalne funkcje wątroby.
Zmniejsza rozdrażnienie, nerwowość, pomaga w stanach obniżonego nastroju i przemęczenia.
Dzięki swym właściwościom antybakteryjnym pomoże również w leczeniu infekcji.
Pyłek kwiatowy wspomaga w walce z miażdżycą, cukrzycą, nadciśnieniem oraz chorobami żołądka.
Pyłek kwiatowy pszczeli jak go jeść?
Sposobów jedzenia pyłku jest pewnie tyle, co jego entuzjastów.
Bardzo popularne jest dodanie go do miodu, twarożku, dżemu lub jogurtu.
Polecamy namoczenie porcji pyłku w letniej wodzie lub mleku i odstawienie go na kilka godzin (lub na noc), aby napęczniał i rozmiękł, co wzmocni jego dobroczynne właściwości.
Tak przyrządzony napój spożyty z samego rana to doskonały substytut kawy - doda zdrowia i zapewni organizmowi wystarczającą ilość energii na resztę dnia.
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie