+48784850850
sklep@polskaolejarnia.plOlej rzepakowy
W Polskiej Olejarni olej rzepakowy tłoczymy na zimno, w temperaturze nie przekraczającej 38 stopni Celsjusza.
To produkt w 100% naturalny, nierafinowany, bez dodatku konserwantów i pełen wartości odżywczych.
Olej tłoczymy w małych partiach, na zamówienie i wysyłamy od poniedziałku do czwartku.
Gwarantuje to świeżość i najwyższą jakość produktu.
Olej rzepakowy można spożywać zarówno na zimno, jak i stosować go do krótkiego smażenia.
Olej rzepakowy to bogate źródło witaminy A, E, K, D2 która w organizmie przekształca się w witaminę D3, oraz kwasów tłuszczowych Omega 3.
Ma najwięcej witaminy E ze wszystkich olejów roślinnych!
Olej rzepakowy zawiera kwas oleinowy, linolowy i linolenowy, a proporcje NNKT są wręcz idealne co wpływa na obniżenie i wydalenie z organizmu złego cholesterolu.
WSKAZÓWKI:
Dawkowanie
Zalecana dzienna dawka dla osoby dorosłej: 2 łyżki stołowe jako dodatek do potraw.
WŁAŚCIWOŚCI:
Układ krążenia
Olej rzepakowy z Polskiej Olejarni pomaga zapobiegać miażdżycy, zmniejsza ryzyko zachorowania na choroby serca, obniża poziom złego cholesterolu.
Układ kostno-stawowy
Dodanie do składników diety oleju rzepakowego łagodzi objawy zapalenia stawów.
Układ pokarmowy
Olej rzepakowy tłoczony na zimno reguluje procesy przemiany materii.
Układ nerwowy
Dzięki przeciwutleniaczom olej rzepakowy pomaga w regenerowaniu połączeń nerwowych, jest naturalnym środkiem odżywczym dla mózgu, zapobiega starzeniu się centralnego układu nerwowego dzięki czemu spowalnia lub eliminuje wystąpienie chorób starczych.
Skóra
Dzięki zawartości witaminy E, olej rzepakowy wpływa bardzo korzystnie na wygląd skóry. Ma działa-nie antyoksydacyjne, chroni skórę przed działaniem wolnych rodników, nadaje je elastyczność i gładkość.
Zawarte w nim dobroczynne składniki pomagają w leczeniu ran, wspomaga w walce ze zmarszczkami i bliznami po trądziku.
ZASTOSOWANIE:
Polecamy do spożywania na zimno, sałatek, surówek, kasz, ziemniaków, past twarogowych, kapusty kiszonej.
Nadaje się do pieczenia, duszenia i krótkiego smażenia np. racuchy, ryby.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Skład: Olej z rzepaku 100%.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 3766 kJ / 900 kcal
- tłuszcz 100 g
w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 8 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone 61 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone 31 g
- węglowodany 0 g
- w tym cukry 0 g
- białko 0 g
- sól 0 g
Termin przydatności do spożycia: 6 miesięcy.
Warunki przechowywania:
Olej należy przechowywać wyłącznie w lodówce, w oryginalnym opakowaniu (butelce z ciemnego szkła).
Na dnie butelki może wystąpić naturalny osad, który świadczy o aktywności biologicznej produktu.
Olej rzepakowy tłoczymy na bieżąco, wysyłamy go wyłącznie od poniedziałku do czwartku włącznie.
Informacja dla alergików
Olej może zawierać gluten, orzechy oraz gorczycę.
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie